wetenschap achter K18
K18 is een haarverzorgingsmerk dat draait om biologie, aangedreven door biotechnologie. Door gebruik te maken van de kracht van de natuur en de menselijke biologie, ontsluit K18 nieuwe oplossingen voor de grootste uitdagingen in haarverzorging - en dat alles met een gezond canvas voor haarexpressie. K18 creëert doelgerichte producten die eenvoudig, effectief en biocompatibel zijn.

ons verhaal

Ons verhaal begon met tien jaar complex onderzoek naar de biowetenschap van haar, wat resulteerde in onze gepatenteerde molecular repair peptide. Door dit onderzoek en de toepassing van synthetische biologie zijn we in staat om meer te doen met minder, door formules en routines te vereenvoudigen om de gezondheid en expressie van het haar thuis en in het salon te ondersteunen.

onze gepatenteerde biotechnologie:

K18 PEPTIDE™

K18 PEPTIDE™ herstelt het haar op moleculair niveau via meerdere soorten bindingen, waaronder polypeptideketens en disulfidebindingen om schade door bleekmiddel, kleur, chemische behandelingen en hitte ongedaan te maken*. De K18 PEPTIDE™ is ontwikkeld door middel van biotechnologie, is geoptimaliseerd voor de menselijke biologie en past zich op unieke wijze aan de keratinestructuur van het haar aan, waardoor beschadigde plekken op moleculair niveau weer met elkaar worden verbonden. K18 PEPTIDE™ levert duurzaam herstel voor alle haartypes en herstelt de sterkte en elasticiteit.

Deze peptide is ontworpen in overeenstemming met onze less-is-more formuleringsfilosofie om stappen in de haarroutines te vereenvoudigen en te minimaliseren. Deze biomimetische molecule legde de basis voor onze biologie-eerst benadering van haarverzorging en werkt in slechts vier minuten, zonder extra stappen en met resultaten die vanaf het eerste gebruik zichtbaar zijn.

odorBIND™

K18's nieuwste gepatenteerde ingrediënttechnologie, odorBIND™, revolutioneert wat mogelijk is bij het aanpakken en elimineren van geuren. Met behulp van biotechnologie en synthetische biologie hebben K18 biowetenschappers DNA-databases gebruikt om de sterkste olfactorische systemen (onze reukzin) in de natuur te vinden en na te bootsen. odorBIND™ maakt gebruik van dat inzicht in de natuur en biologie om op unieke wijze kwalijke geurtjes te herkennen, te vangen en te elimineren, waardoor ze ondetecteerbaar worden en er een subtiele geur voor in de plaats komt. Deze smart-release molecule is veganistisch en dierproefvrij. Je vindt het in AirWash™, de heruitvinding van droogshampoo.