Plastic Bank x K18

Plastic Bank x K18
Duurzaamheid is voor ons bij K18 heel belangrijk. Niet alleen omdat het Mei Plasticvrij is, maar omdat we echt steevast willen gaan voor een duurzame haarverzorgingssector én wereld. Daarom willen we verder gaan dan enkel plastic afvalvermindering.
Maar hoe doen we dat dan? Dat lichten we graag even toe.

Less is more, voor zowel je haar als de planeet

Ons doel is eenvoudig: Maximaliseer het resultaat, minimaliseer schade aan het haar en de planeet. De huidige discussie in de haarindustrie leidt tot overconsumptie en verspilling met een visie die de behoefte aan overmatig gebruik aan producten aanmoedigt. Het resultaat? 145 miljoen ton plastic afval per jaar, alleen al door de schoonheidsindustrie. Verontrustend!

Als antwoord op deze verontrustende visie hebben we hooggeconcentreerde formules ontwikkeld die de opbouw van je haar begrijpen en ondersteunen. Hierdoor gebruik je minder product, verspil je minder energie en worden er als gevolg ook minder grondstoffen gebruikt. Of beter gezegd, gezond haar heeft weinig nodig. Als dat niet duurzaam is.. Wij noemen het: WIN-WIN!

Onze impact

Minder verspilling en overconsumptie tegengaan is al een mooi begin, maar we streven om onze impact nog veel groter te maken. Daarom werken we samen met Plastic Bank, een fantastische organisatie die zich inzet voor het bouwen van ethische recycling-ecosystemen die plastic in de oceaan tegenhouden en het milieu aan de badplaatsen verbeteren.

Onze plastic voetafdruk verkleinen in samenwerking met Plastic Bank deden we zo: 

Gezamenlijk hebben we 560 inzamelaars in 16 badplaatsen wereldwijde bereikt. Wauw 🤩 Allemaal goed en wel, maar waar gaat al dit plastic uit de oceaan heen horen we je al denken.. Dat zie je hieronder. 

Plastic Bank's besloten kringloopketen

We ondersteunen de hernieuwbare samenleving door Plastic Bank te helpen om plastic uit de oceaan opnieuw als grondstof te gebruiken. In plaats van onze waterwegen te vervuilen, wordt dit ingezamelde plastic weer opgenomen in de wereldwijde productieketen. Ook krijgen inzamelaars in kwetsbare badplaatsen een onmiddellijke bonus die boven de marktprijzen ligt, zodat zij en hun gezinnen een betere kans krijgen om aan de armoede te ontsnappen. 

Daar houdt het echter niet op - waar we nu zijn is slechts een eerste stap, en dat is onze belofte! In de komende jaren zullen we verder gaan, grenzen verleggen in de strijd voor onze planeet. En terwijl wij groeien, (🥳) groeit het bedrag dat we met Plastic Bank kunnen inzamelen ook (🤩)

Gelukkige Mei-Plasticvrij-maand!

 


Laat een comment na

Hou er rekening mee dat comments pas worden gepubliceerd nadat ze werden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like