Is K18 een proteïne?

Is K18 een proteïne?

Duik in de wetenschap van eiwitten en peptiden, en wat dit betekent voor moleculair herstel. Mensen vragen ons vaak: "Is K18 een eiwit?" Het antwoord is nee. Het is een peptide.

Maar wat is het verschil en waarom is dit belangrijk?
Om dit uit te leggen, gaan we terug naar de samenstelling van haar, onderzoeken we het verschil tussen proteïnen en peptiden, leggen we uit hoe proteïnebehandelingen werken en hoe onze K18 PEPTIDE™ anders is omdat het zorgt voor echt moleculair herstel van haarbeschadiging op het diepst mogelijke niveau. Ontdek hoe deze unieke biomimetische peptide diep in het haar kan doordringen om chemische verbindingen te herstellen, in tegenstelling tot proteïnebehandelingen die zich kunnen ophopen aan de oppervlakte van het haar.

Eerst een korte opfrisser over de proteïnestructuur van haar.

Je haar bestaat voornamelijk uit proteïnen
De haarstreng kan worden opgedeeld in twee hoofdlagen - de buitenste cuticula en de binnenste cortex. De cuticula bestaat uit kiezelachtige cellen die je binnenste cortex beschermen tegen beschadiging. De cortex bestaat uit verweven ketens van keratine-eiwitten die samen grotere structuren vormen. Er is een derde laag in dikker haar, de medulla.

Je haar bestaat voornamelijk uit proteïnen, waaronder keratine. Deze proteïnen in de cortex geven je haar zijn kernsterkte en elasticiteit.

Er bestaan veel verschillende soorten chemische bindingen die bijdragen aan de algemene eiwitstructuur van je haar, waaronder ionische bindingen, waterstofbruggen, disulfidebruggen, peptidebruggen en hydrofobe interacties.

De keratineketens van je haar zijn in de lengte gebonden door peptidebindingen en crosslinked door disulfidebindingen. Deze bindingen kunnen worden verbroken door omgevingsfactoren zoals ultraviolette (UV) stralen en vervuilende stoffen, chemische behandelingen zoals permanenten of bleken, hitte van stylingapparaten en wrijving door dagelijks borstelen en stylen. Dit is wat we onder haarbeschadiging verstaan.

Proteïnen vs. peptiden: wat is het verschil?
Hoewel beide gemaakt zijn van aminozuren - de basisbouwstenen van het leven - hebben eiwitten en peptiden verschillende moleculaire groottes en structuren.


Peptiden zijn kleiner dan eiwitten en bestaan uit 2 tot 50 aminozuren. Eiwitten bevatten daarentegen meer dan 50 aminozuren en kunnen meer dan 20.000 aminozuren groot zijn!

Omdat proteïnen de basis vormen van de structuur van je haar, bevatten veel behandelingen, zoals leave-in en deep conditioners, keratine of andere proteïnen zoals collageen om het haar aan de oppervlakte te versterken.

Onze K18 PEPTIDE™ is geen proteïne. Het is een peptide met een kleinere molecuulgrootte waardoor het diep in de kernstructuur van het haar kan doordringen. Eenmaal in de binnenste lagen van het haar, is het in staat om gebroken polypeptideketens, die verantwoordelijk zijn voor de sterkte en elasticiteit van het haar, aan te sluiten en opnieuw te verbinden. Dit in tegenstelling tot proteïnebehandelingen die voornamelijk gaten en scheuren in de haarvezelstructuur opvullen en die kunnen ophopen of wegwassen.

 

 

Hoe proteïne behandelingen werken
Cosmetische formules kunnen volwaardige of gehydrolyseerde proteïnen bevatten. Volwaardige proteïnen zijn grote moleculen die moeite hebben om de haarstreng binnen te dringen en aan de oppervlakte van de cuticula te zitten, als een schild te fungeren en eventuele gaten veroorzaakt door beschadiging op te lappen. Gehydrolyseerde proteïnen zijn stukken van grotere proteïnen die chemisch zijn opgesplitst in kleinere fragmenten die bestaan uit kortere aminozuurketens. Deze proteïnen kunnen de cortex binnendringen, maar zijn te kort om echt moleculair herstel te bieden en kunnen je haar alleen tijdelijk verzorgen en hydrateren.

Een ander probleem met proteïnebehandelingen is dat ze zich kunnen ophopen aan de oppervlakte van je haar.

Eiwitophoping kan het haar verzwaren, vooral als je haar een krullende of kroezige textuur heeft. Deze ophoping is tijdelijk en kan behandeld worden, en te veel proteïne zal je haar niet noodzakelijk beschadigen.

Er wordt wel gesuggereerd dat overmatig gebruik van proteïnehoudende producten kan leiden tot "proteïne overbelasting". Dit fenomeen dat zou leiden tot droog, breekbaar haar is echter nog niet waargenomen in de wetenschappelijke literatuur.

Hoe dan ook, je hoeft je geen zorgen te maken over "overbelasting door proteïne" met K18, omdat K18 PEPTIDE™ geen proteïne is.

Bezorgd over opbouw van andere producten? Reinigen met verhelderende shampoo, je punten trimmen en essentiële oliën gebruiken zoals pepermunt, salie en lavendelolie kunnen de overtollige proteïne uit je haar verwijderen.

Hoe werkt de K18 PEPTIDE™?
In tegenstelling tot grote proteïnen die zich beperken tot de oppervlakte van het haar en ophoping kunnen veroorzaken, verspreidt de K18 PEPTIDE™ zich door de cuticula om holistisch moleculair herstel, oftewel structurele versterking, te bieden aan de cortex, in tegenstelling tot gehydrolyseerde proteïnebehandelingen.

 

 

In de cortex kan onze peptide een interactie aangaan met de proteïnen in je haar, waardoor de peptide- en disulfidebindingen die de haarstructuur stabiliseren opnieuw worden verbonden om schade te herstellen en de kracht en elasticiteit te herstellen.

Het verwijderen van opbouw op het haaroppervlak door producten of hard water maakt het makkelijker voor de K18 PEPTIDE™ om het haar binnen te dringen en te herstellen. De K18 PEPTIDE™ is ook in staat om voorbij de schubbenlaag te komen, zodat het niet op het haaroppervlak blijft zitten en geen opbouw kan veroorzaken.

Minder is meer bij het aanbrengen van het K18 leave-in molecular repair haarmasker dankzij de zeer geconcentreerde formule. De grootte en aminozuursequentie van de K18-gepatenteerde peptide zorgen ervoor dat het naadloos in het holistische systeem van bindingen in je haar past, waardoor het haar zonder gewicht aan kracht, elasticiteit, zachtheid en veerkracht wint.


Laat een comment na

Hou er rekening mee dat comments pas worden gepubliceerd nadat ze werden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like