Routine

Je haarroutine met K18 ziet er een klein beetje anders uit dan andere routines. Denk minder stappen & meer zelfexpressie dankzij gezond en sterk haar.

Hoe ziet de routine eruit?

  • Shampoo, bij voorkeur een detox shampoo (vooral wanneer je regelmatig stylingproducten gebruikt)
  • Gebruik hierna GEEN conditioner
  • Droog je haar zachtjes tot het handdoekdroog is
  • Begin met 1 pompje van het K18 Mask 50 ml of 3 pompjes van het K18 Mask 15 ml en wrijf het goed open tussen je handen
  • Verspreid het haarmasker gelijkmatig van je haarpunten tot aan je wortels
  • Gebruik meer van het K18 Mask indien nodig, maar niet meer dan 3 pompjes van de 50ml versie en niet meer dan 6 pompjes van de 15ml versie
  • Wacht 4 minuten alvorens door te kammen en te stylen met je favoriete stylingproducten
  • Na deze 4 minuten mag je doen wat je wil. Het is een leave-in haarmasker dus je hoeft het niet uit te wassen. 

TIP: Voelt je haar na het gebruik van het K18 Mask stug en droog aan? Dat betekent niet dat het K18 Mask niet werkt. Het herstelt wel degelijk je haar waardoor het sterker en gezonder wordt.

Het kan wél zijn dat jouw haartype net wat meer hydratatie nodig heeft. Het is toegelaten om een conditioner of leave-in conditioner te gebruiken nadat het K18 Mask 4 minuten heeft kunnen inwerken. Na deze 4 minuten zit het product in je haarkern en kan het er niet meer worden uitgewassen. Dus nooit gebruiken voor het K18 Mask, wel erna! 

Wanneer welke shampoo gebruiken?

In de eerste herstelfase met het K18 Mask was je jouw haar de eerste 4-6 wasbeurten best met de Detox Shampoo alvorens het masker toe te passen. Een detox shampoo maakt de weg vrij tot in de haarkern zodat het K18 Mask optimaal zijn werk kan doen. Na deze eerste fase gebruik je het K18 Mask om de 3 à 4 wasbeurten of wanneer je het zelf nodig vindt. Je kan het haarmasker gebruiken wanneer je wil, als je het elke wasbeurt wilt toepassen kan dat perfect.

De pH Maintenance Shampoo is een mildere, dagelijkse shampoo die je kan gebruiken om je haar te onderhouden in de periodes wanneer je geen K18 Mask gebruikt of wanneer je geen stylingproducten hebt gebruikt.